Start

Spelningar

Bandet

Historia

Produktioner

Recensioner

Länkar

Broschyr-PR

Kontakt

Dan Warvne

Trumpet

Dan Warvne

 

Allätare i musik! Spelat i stort sett alla typer av genrer, från brassband till dansband, storband, coverband, salsa och bebop. Kan både spela soft och trycka på när det behövs. Tycker att glädjen är det viktigaste med musik. Dixieland är glädje.

 

Logga-frilagd-4.jpg
Thomas Erlandsson

Klarinett, Sax & Sång

Thomas Erlandsson

 

Thomas klarinettspel präglas av energi och glädje (det är det musik skall byggas av!). Fullt av infall. Allt som oftast sjunger han och ibland kan det bli ett unikt visselsolo. Med marscher och klassiskt klarinettspel i bagaget blev det dixieland för hela slanten då han var med och grundade Sir Bourbon 1982.

 

Stig Erixon

Trombon 

Stig Erixon

 

Stig har aldrig missat att lägga till en skön harmoni i sitt spel. De små musikaliska passagerna ger musiken spänst. Med bakgrund i både dixieland (började redan i Tut-i-luren Stompers 1957!) och folkdansorkester så har Stig en bred repertoar.

 

Stig Nilsson

Banjo 

Stig Nilsson

 

Bytet från mandolin till banjo efter åren i skolan var nödvändigt för attStig skulle kunna spela sin älsklingsmusik, dixieland. Genom sitt gedigna banjospel skapar Stig utrymme för bandets kraftfulla och ändå lätta dixiesound.Stig var initiativtagare 1982 till det band som nu är Sir Bourbon Dixieland Band.

 

Kent Hjorth

Bas

Kent Hjorth

 

Ett högst levande basspel, oavsett om det är dixieland eller någon av alla de andra musikaliska utmaningarna han ger sig på. När Kent spelar är det inte bara hans flinka fingrar som jobbar utan han spelar med både kropp och själ (body and soul).

 

Leif Erlandsson

Trummor

Leif Erlandsson

 

Leif sätter med sitt varierade spel svänget i högsätet. Med snärtiga vispar och drivande stockar hetsar han blåset till att ta ut svängarna lite extra. Med studentorkestermusik i bagaget tycker Leif att det också måste finnas humor i musiken. Även Leif var med och grundade bandet.

 


StartSpelningarBandetHistoriaProduktionerRecensionerLänkarBroschyr-PRKontakt